Nog groener plezier met digitale Ecocheques 28 jun. 2017

back

Dat ecocheques goed zijn voor het milieu (en voor uw portemonnee) dat wist u al. In 2018 worden deze cheques nog groener want dan gaan ze helemaal digitaal. Dat spaart meteen verschillende tonnen papier uit. En de handige ecocheque-kaart maakt uw leven ook heel wat eenvoudiger, én dat van de handelaars. Zo vaart iedereen er wel bij.

Profiteer van dat groene extraatje

Met dit belastingvrije voordeel helpt u de planeet. U kunt er meer dan 500 milieuvriendelijke producten mee kopen in meer dan 10.000 winkels in het hele land. Denk maar aan spaarlampen, een energiezuinige koelkast of een spaardouchekop: zo verbruikt u minder energie en water. Maar u kunt de ecocheques ook gebruiken voor biovoeding en ecoproducten. U kunt er zelfs mee terecht in ecologisch beheerde toeristische attracties!

Digitaal, groener en handiger

Ecocheques gaan mee met hun tijd. Vanaf 2018 zullen ze enkel nog digitaal bestaan op uw ecocheque-kaart. Uw ecocheque-bedrag wordt voortaan automatisch toegevoegd, dus hoeft u niet meer te wachten op die enveloppe met uw groene extraatje. Via de app of website houdt u bovendien een duidelijk overzicht van uw tegoed en de vervaldata.

Uw ecocheque-kaart steekt u gewoon tussen uw andere betaalkaarten, zodat u ze altijd bij de hand hebt. Ze is bovendien net zo veilig, want zonder pincode kan niemand er wat mee. Verliest u ze toch, dan vervangt u ze – inclusief uw ecocheque-tegoed – met een eenvoudig telefoontje.

Een plastic kaart kan bovendien beter tegen een stootje, scheurtje, drankje of windvlaag dan zijn papieren voorloper. Dat is zeker een plus voor gezinnen met kinderen of onhandige Harry’s ;-)

Steek handelaars een groen hart onder de riem

Door uw ecocheque-aankoop wordt niet alleen de planeet wat groener, u beloont er ook de milieuvriendelijke inzet van uw lokale handelaar mee. Met de digitale ecocheque-kaart komt daar bovendien minder administratie bij kijken (cheques opsturen, controleren, enz.). De transactie wordt binnen de kortste keren elektronisch verwerkt.