Alle kanten uit met ecocheques 28 jun. 2017

back

Ecocheques zijn een mooie geste van uw werkgever naar u toe (een onbelast voordeel), maar ook naar het milieu want u koopt er 1001 groene producten mee. Weet u niet zo goed wat? Dan zetten we u op weg met dit lijstje toffe én milieuvriendelijke aankopen.

Gedaan met (geld) verspillen

De meest voor de hand liggende ecocheque-investeringen zijn natuurlijk energiezuinige toestellen. Denk maar aan een koelkast (A+ of zuiniger), diepvriezer (vanaf A++) of een droogkast (label A). Of een tv of computer met Ecolabel. Maar ook zuinige lampen (led, eco, zonne-energie). Hiermee doet u niet alleen de planeet een plezier, maar ook uw elektriciteitsrekening! En met een waterbespaarder of spaardouchekop is uw waterfactuur dan weer hartstikke blij.

Ga voor groene mobiliteit

Met ecocheques steekt u duurzaamheid in uw verplaatsingen. Zo kunt u er een fiets en fietsaccessoires mee kopen, of een elektrische scooter als u niet zo sportief aangelegd bent. Bent u toch verknocht aan uw trouwe vierwieler, dan kunt u op cursus ecodriving om te leren zo min mogelijk fossiele brandstof te verbruiken.

Op reis met ecocheques

Ja, u leest het goed. Met ecocheques kunt u er milieuvriendelijk op uit trekken met de bus of trein in binnen- en buitenland. In Belgische hotels met een Groene Sleutel of in toeristische attracties die duurzaam uitgebaat worden, aanvaarden ze uw ecocheques ook met de glimlach. En wilt u een reisdagboek bijhouden, dan kan dat op gerecycleerde papierwaren met Ecolabel.

Geef je huis een groen likje

De ecocheques kunt u inderdaad voor groene (of andere) bioverf gebruiken, maar ook voor andere groene investeringen in uw woonst: isolatiemateriaal, zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers, hogerendementsketel, … Na het ruwere werk, komt de aankleding. Met uw ecocheques koopt u meubels van hout of rotan uit duurzaam beheerde bossen of (gordijn)stoffen met Ecolabel. En u raadt het al, om te poetsen gebruikt u milieuvriendelijk schoonmaakmiddelen met Ecolabel.

Goedkoper genieten van je tuin

Tuinieren en ecocheques, da ’s liefde op het eerste gezicht. Haal een verse lading planten, bloembollen, potgrond, biomeststoffen en handgereedschap in ruil voor uw cheques. Voeg daar nog een compostvat of regenwatertank aan toe en u hebt het nodige om uw planten tevreden te houden. Maar ook panelen of tuinstellen in duurzaam hout komen in aanmerking. Zo kunt u zalig genieten van het resultaat van uw noeste tuinarbeid.

Me-time met ecocheques

Vergeet uzelf ook niet! Met ecocheques koopt u een heel gamma verzorgings- en schoonheidsproducten met Ecolabel om u eens goed te vertroetelen. Wilt u investeren in uw garderobe, dan kunt u vintage kleren (tweedehands) of kledingstukken uit biokatoen gaan shoppen met uw ecocheques. En fijnproevers kunnen zich tegoed doen aan bio-eten.