Een groen gebaar waar u volop van profiteert Alles over de ecocheque

myecocard

De ecocheque, een belastingvrij ticket naar een groenere leefomgeving

Alle beetjes helpen voor een beter milieu

We hebben maar één planeet, en daar moeten we zuinig op zijn. U doet haar dan ook een plezier als u kiest voor energiezuinige producten en diensten. Dat is net dé reden waarom we ook de ecocheques moeten koesteren. Ze helpen ons om samen het nationale energieverbruik te beperken, terwijl ze de koopkracht een stevig zetje geven.

Meer koopkracht, meer milieubewustzijn

Een bedrag waarop zowel u als uw werkgever geen belastingen betalen. Klinkt goed, toch? Dat is de ecocheque. Bovendien maakt u twee keer winst, want u koopt er enkel energiezuinige producten en diensten mee die uw factuur alleen maar doen dalen.

Niet minder dan 500 producten kunt u ermee kopen! Van koelkasten en televisietoestellen tot fietsen, tuingereedschap of waterbesparende kranen.

Waarop moet u letten? Dat het product of de dienst een van de volgende labels draagt

Europees label voor biologische voedingsmiddelen
Europees label voor ecologisch ontwikkelde producten
Het A-label voor ecologische en energieprestaties op een elektronicaproduct
Labels die garanderen dat de producten zijn afgeleid van hout, en afkomstig zijn uit een duurzaam beheerd bos
De Groene Sleutel: een Europees certificaat voor ecologisch beheerde toeristische bezienswaardigheden en hotels
Biogarantie Label
Biologische label

Papier of elektronisch betalen over het hele land

Van grote winkelketens tot de kleine zelfstandige op de hoek: in de meer dan 10000 winkels waar de ecocheque aanvaard wordt, betaalt u overal even makkelijk. Het enige verschil is dat u kiest hoe u betaalt: met papieren ecocheques of met de elektronische kaart. Is uw aankoopbedrag groter dan de cheque(s)? Dan legt u het verschil er gewoon bovenop.

Voor grote en kleine aankopen

Krijgt u ecocheques van uw werkgever, dan is dat voor een maximumbedrag van 250 euro en blijven ze twee jaar geldig. U kuntze dus opsparen voor die mooie, grote aankoop waar u zo naar uitkijkt. Maar let goed op de geldigheidsdatum want ze kunnenniet verlengd worden! Op termijn worden ze helemaal digitaal, voorlopig vindt u ze ook nog in papieren versie.